Hoe komt het dat zoveel mensen zich laten opslokken door het dagelijkse ritme, de dagelijkse sleur? Is dat omdat dat het makkelijkst is of zien mensen zichzelf daadwerkelijk niet meer staan?

Het dagelijkse ritme, waar bestaat dat eigenlijk uit?

Als ik kijk naar mijzelf, dan is dat normaal gesproken zorgen dat de kinderen gereed zijn om naar school te gaan, ze bij de opvang en school afzetten en zorgen dat ik op tijd op mijn werk ben. Daarna is het haasten vanuit het werk naar de opvang/school om de kids weer op te halen, hopen dat mijn man op tijd thuis is en al aan het koken is en dan aanschuiven aan tafel om te eten.

Na het eten is het douchen, nog even spelen en dan is het tijd om de kids klaar te maken voor bed, slaapliedje, boekje voorlezen en dan hopen dat ze daadwerkelijk blijven liggen en gaan slapen. Vaak is dit niet het geval en zijn we nog ruim een half uur in de weer voordat ook zij de rust hebben gevonden en toegeven aan de slaap en vertrekken naar dromenland.

Voordat wij op de bank zitten is het half 9, 9 uur. Nog even de was in de droger doen of ophangen, het aanrecht leegruimen (want een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd) en dan nog een uurtje bankhangen, samen de dag doornemen of gewoon uitgeblust tv kijken of op je telefoon door Facebook, Instagram of Snapchat scrollen. En voor je het weet is de dag voorbij.

Maar hoe en wanneer maak je tijd voor jezelf of tijd voor jou en je partner als je elke dag uitgeblust op de bank ploft? Dat is een vraag die ik mijzelf ook stel. Als ik kijk naar wat ik voor mijzelf graag zou willen, dan is dat mediteren, uitwaaien tijdens een wandeling met de hondjes in de natuur, mijn cursussen en trainingen afronden, mij verdiepen in edelstenen, het opzetten van mijn praktijk, sporten niet te vergeten (ook heel belangrijk) en een gezondere levensstijl aanhouden.

Maar als er al geen tijd is voor je partner, hoe kan je dan nog tijd maken voor jezelf?? Zoveel dingen willen doen, zo weinig tijd. Althans zo voelt het.

Eigenlijk heeft alles te maken met tijdsmanagement. Ik weet het, maar zo voelt het niet. Ik ben zo’n iemand die als ze ergens mee aan de slag gaat, daar helemaal verdiept in kan opgaan en voor je het weet is je dag voorbij en heb je weinig tot niets anders gedaan. Dat creëert naast voldoening, ook frustratie. Ik wil niet meer leven vanuit mijn hoofd, vanuit mijn eigen verstikkende kaders. Ik wil leven vanuit vrijheid, vanuit licht, vanuit gevoel. En dat brengt mij tot: loslaten.

Dat wordt nog wel een uitdaging, haha! Maar zoals ik nu eenmaal ben, begin ik daar vol enthousiasme aan. En dat houdt in dat ik echt mag gaan luisteren naar mijn intuïtie. Want als ik eerlijk ben, die geeft altijd op tijd aan wanneer ik iets anders mag gaan doen. Alleen ik vertik het om daar naar te luisteren. Mijn hoofd neemt het dan over en aan het eind van de dag is mijn vuurtje op. Heb ik geen energie meer voor andere belangrijke dingen, zoals energie steken in mijn partner. Ik verdeel mijn energie niet voldoende en dus blijft er weinig over.

En hoe ga je dat dan aanpakken hoor ik je vragen. Nou, ik denk dat ik maar eens ga beginnen met een tijd in te stellen als ik ergens aan ga beginnen. Ik ga beginnen met een half uur of een uur. En als mijn wekker gaat, dan houd ik pauze en ga ik bekijken binnen welk tijdsbestek ik deze taak af ga krijgen en of het haalbaar is om dit nu af te maken. En zo niet, dan ga ik lekker iets anders doen en bewaar ik deze taak voor de volgende dag.

Want tja, aangezien ik nu alle tijd en ruimte heb om mijn energie te steken in ons gezin en in Kindlicht, is dit mijn kans om mijn vastgeroeste overtuigingen en principes overboord te gooien en een zachtere principe ervoor terug te zetten. En deze kans grijp ik met beide handen aan. Hoe mooi zou het zijn om ons gezin te laten baden in rust en vanuit daar in alle rust Kindlicht te mogen laten groeien tot het licht dat zij is en de harten van alle mensen te mogen raken met dit licht. Dat is een droom, een droom die ik mag gaan laten uitkomen. En daar, daar wordt mijn hart blij van en dat lieve mensen, dat geeft energie 😉

Herken jij jezelf hier ook in en weet je niet waar te beginnen? Laat mij je helpen en boek nu je gratis intakegesprek!